úterý 14. února 2012

11.2. Olomouc - Stop Acta




14:00 - Začátek akce. Před radnicí jsme stáli na kraji asi 30ti členné skupinky lidí s transparenty "STOP ACTA", "Nechceme ACTA", nebo "ACTA=Internetový fašismus". Pomalu přicházeli menší skupinky lidí. Čekali jsme větší účast, ale bylo chladno a tak se nebylo čemu divit. Lidé nervózně přešlapovali až se pak chopil megafonu Petr Bajgar (Pirátská strana) a Vojtěch Pikal (Pirátská strana). 



Podepisování petice proti ACTA



14:30 - Začalo nás pomalu přibývat. Už nás bylo asi 100, ale někteří lidé začali bohužel kvůli mrazivému počasí odcházet, ale stále jsme vytrvale čekali na pochod, který měl za chvíli začít. Projevy stále pokračovali, pak nastala chyba s megafonem, asi kvůli zimě, ale do pochodu se ji podařilo odstranit. Všimli jsme si, že opodál stáli dva příznivci DS(SS).  Naštěstí jsme s nimi neměli žádné problémy, asi nás nepoznali. Na akci dorazila i skupinka lidí z OCCUPY OLOMOUC se svým velikým transparentem.






15:00 - Pomalu jsme se začali připravovat k pochodu tak jsme ukončili projevovou část a vydali se na pochod městem. Naše trasa vedla přes ulici    Ostružnická → Denisova → poté jsme došli ke Kašně Tritonů → dále ulicí Mariánská → Akademická → 1.máje → a pak jsme pochod ukončili na Žižkově náměstí kde byl pronesen krátký projev, poděkování a ukončení celé akce. 


Začátek pochodu na Horním náměstí









Konec akce na Žižkově náměstí.


Žádné komentáře:

Okomentovat